Vidre Tiffany

Noia amb Flors de Cirerer il·lustra molts tipus de vidre emprat per Tiffany inclòs l'elaborada policromia de la cara, vidre cortina per al vestit, vidre opalescent per les flors, vidre estriat als límits, vidre vetat-fracturat en el fons i què poden ser vidre iridescent en les peces rodones.

El Vidre Tiffany es refereix al molts i diversos tipus de vidre desenvolupats i produïts entre 1878 i 1933 per la Tiffany Studios, per Louis Comfort Tiffany i un equip de dissenyadors, incloent Clara Driscoll.[1][2]

El 1865, Tiffany va viatjar a Europa, i a Londres va visitar el Victòria i Albert Museum, amb una extensa col·lecció de vidre romà i sirià que li va produir una profunda impressió. Es va admirar amb la coloració del vidre medieval i estava convençut que la qualitat del vidre contemporani es podria millorar. En paraules seves, els "tons rics són causats en part per l'ús de metall blanc ple d'impureses, i en part pel gruix desigual del vidre, però encara més perquè el vitraller s'abstingui de fer servir pintura".

Tiffany va ser un dissenyador d'interior, i dins 1878 el seu interès girat cap a la creació del vitrall, quan va obrir el seu estudi propi i foneria de vidre perquè sigui incapaç de trobar els tipus de vidre que va desitjar dins decoració d'interior. La seva inventiva tots dos com a dissenyador de finestres i com a productor del material amb quin per crear-los era per esdevenir famós.[3] Tiffany va voler el vidre ell per transmetre textura i els colors rics i ell van desenvolupar un tipus de vidre va cridar Favrile.

  1. Taylor, Kate «Tiffany's Secret Is Over» (en anglès). New York Sun, 13-02-2007 [Consulta: 18 juliol 2015].
  2. Kastner, Jeffrey «Out of Tiffany’s Shadow, a Woman of Light» (en anglès). New York Times, 25-02-2007 [Consulta: 18 juliol 2015].
  3. Lee, Lawrence; Seddon, George; Stephens, Francis. Stained Glass (en anglès). Mitchell Beazley, 1976. ISBN 9780855330699. 

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search